FAQ

Welkom bij de F.A.Q. van Stempel Advies

 
De vragen staan in categoriën per onderwerp.
kies een categorie en daarna uw vraag. Klik op de vraag voor het antwoord op de vraag. 
 
Indien uw vraag er niet bijstaat kunt u ons altijd een mail sturen met uw vraag.
 

 

A. Betalingen, prijzen, korting en levertijd Stempels

B. Account bij Stempel Advies

C. Gebruik en onderhoud Stempels

D. Keuze modellen Stempels

E. Soorten Inkt Stempels

F. Ontwerp, Editor en aanleveren bestanden

 

A. Betalingen, prijzen, korting en levertijd Stempels

De betaling gaat achteraf per factuur of er moet aanleiding zijn (vanwege het bedrag) of bekend slecht betalingsgedrag om eerst een factuur te sturen. Zie onze Algemene Voorwaarden. 
De factuur krijgt in een PDF formaat automatisch per mail toegezonden. 
De levertijd is per artikel verschillend. Wij werken met 2 groepen levertijden; 1-3 werkdagen en 3-6 werkdagen levering na bestelling door de klant. Wij leveren altijd de producten tegelijkertijd uit. Behalve als een product buiten de normale levertijd komt te vallen, waarvan u altijd op de hoogte zal worden gesteld. Als u dus meerdere producten heeft kan het zijn dat de levering plaats zal vinden op basis van de langste levertijd.  
Op de website staan de prijzen excl. BTW omdat Stempel Advies alleen aan zakelijke klanten levert. In de kassa omgeving worden de BTW bedragen ook getoond net als in de PDF factuur. 
De franco ordergrens is € 125,00 netto per bestelling, ongeacht de artikelen.
Stempel Advies werkt met een automatische staffelkorting voor onze Stempels. Ongeacht of u verschillende of gelijke stempels besteld. Zie ook onze pagina hiervoor. 
De totaalprijs wordt altijd getoond bij het artikel. Alle getoonde artikelen zijn inclusief de inktkussentjes en de tekstplaatjes indien van toepassing. U weet altijd meteen uw prijs excl. BTW. Eventuele staffelkorting (vanaf 2 stempels) indien van toepassing op uw Stempels, ziet u in de kassa omgeving. 
Indien u de bestelde stempel niet heeft ontvangen in het aangeven tijdvak behorende bij uw stempel van 1-3 of 3-6 dagen kunt u altijd contact met ons opnemen. Indien er een vertraging optreedt met de levering zullen wij altijd u een extra mailbericht sturen om u daarvan in kennis te stellen. Zodat u op tijd weet mocht er een vertraging zijn van uw levering.  
U bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het aanleveren en dus ook voor de eventuele typefouten in uw tekstplaatje.
 • Indien u dit ontdekt voordat u de stempel heeft ontvangen kunt u contact met ons opnemen (mail) met vermelding van uw bestelnummer (staat in uw mails) en met daarin vermeld de fout en verbetering. Bereikt deze mail ons voordat wij het tekstplaatje hebben gemaakt dan kunnen wij uw fout nog op tijd corrigeren. Is het tekstplaatje reeds gemaakt dan moeten wij een nieuw tekstplaatje voor u maken. U krjgt dan een extra factuur voor het extra tekstplaatje conform onze tarieven op de website.
 • Indien u bij ontvangst van de stempel de fout pas ontdekt dan zal er een nieuw tekstplaatje moeten worden gemaakt. U kunt dan op de website, bij het desbetreffende model van de ontvangen stempel, een nieuw tekstplaatje maken en deze opnieuw bestellen. Uiteraard ontvangt u wel een factuur voor deze extra bestelling. Na ontvangst kunt u zelf het tekstplaatje vervangen. Zie uitleg voor vervanging tekstplaatje. 
U kunt alle stempels via onze website bestellen. Voor grotere klanten of bij speciale wensen (die niet via de website kunnen) kunt u ook per telefoon bestellen. (liever per mail) Als wij dan een tekstplaatje(s) voor u moeten maken berekenen wij daar € 12,50 per ontwerp conform ons tarief voor deze dienst. 
Retour sturen van artikelen kan alleen indien het artikel niet voldoet aan waar het artikel moet voldoen. Zoals bijvoorbeeld dat het geleverde artikel gebreken heeft of is beschadigd bij het transport. U kunt dus niet zomaar artikelen retour sturen, zeker niet als u deze zelf verkeerd heeft besteld. Mochten er toch problemen zijn met uw bestelde artikel(en) dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan in overleg met u bekijken wat wij kunnen betekenen voor u. 
U kunt altijd een offerte aanvragen bij grotere aantallen. Binnen onze website werken wij wel al met een automatisch staffelsysteem, wat zichtbaar wordt in onze kassa omgeving. Zie ook onze pagina hiervoor. Indien deze standaard staffelkorting niet aansluit t.o.v. uw eventuele bestelling dan kunt u contact met ons opnemen. 
Wij zijn niet ingesteld op het afhalen van stempels. Bij uitzondering kunnen wij kijken wat er mogelijk is. 
De verzendkosten zijn altijd € 5,50 tot de franco ordergrens van € 125,00.
Boven de  125,00 worden er geen verzendkosten berekend.
 
 
 

B. Account bij Stempel Advies

U kunt als klant zelf bepalen of uw een account wilt aanmaken of dat u als gast wilt bestellen. Een account biedt wel voordelen en ook toegang tot onze staffelkortingen. Deze gaan al in werking bij 2 stempels met een minimum bestelbedrag van € 50,00
Een account bij Stempel Advies heeft een aantal voordelen:
 • Wij bewaren uw n.a.w. gegevens alsmede uw verzendadres(sen).
 • Meedere verzendadressen en een vast factuuradres aanmaken en wijzigen indien van toepassing.
 • Snel bestellen omdat uw gegevens al in ons systeem staan.
 • U kunt u bestelgeschiedenis zien en zo makkelijk opnieuw bestellen.
 • Toegang tot onze automatische staffelkorting systeem voor de stempels.
Uw account is uiteraard veilig en voldoet aan alle geldende wettelijke eisen. Onze website is gecertificeerd via HTTPS (beveiligde verbinding) en uw informatie is afgeschermd op onze server.
U kunt meerdere verzendadressen aanmaken in uw account.
U kunt een meerdere factuuradressen aanmaken enveneens als meerdere verzendadressen
Als u uw wachtwoord bent vergeten kunt u op het inlogscherm dit aangeven. U krijgt dan op uw mailadres een mail van Stempel Advies. In deze mail kunt u op gearceerde link klikken om een nieuw wachtwoord aan te maken. U komt dan op onze website en vult een nieuw wachtwoord in. Kies daarna voor "reset" wachtwoord en uw wachtwoord is opnieuw ingesteld. Indien u problemen heeft om de beveiligingscode die u moet invullen goed te lezen, dan kunt u uw browser ook tijdelijk even groter zetten (vergroten) waardoor de code beter is te lezen. Het gebruik van een dergelijke beveilingscode is essentieel om uw data goed te beveiligen.
Linksboven in beeld staat altijd uw naam als u bent ingelogd. U kunt dan bij "login of regristreer" naar "account" waar uw bij al uw eigen gegevens en bestellingen kunt.
 
 
 

C. Gebruik en onderhoud Stempels 

De levensduur van de stempel is erg lang bij normaal gebruik. De Colop stempels kunnen wel 20 x langer meegaan dan de varianten uit China. (getest in de Colop fabriek in Oostenrijk).
Het inktkussen daarentegen moet wel worden vervangen afhankelijk van de soort afdruk. Hoe meer letters of logo des te eerder het inktkussen leeg begint te raken en vervangen moet worden. Normaal kunt u wel 5.000 afdrukken halen. Zie uitleg voor vervanging inktkussen.
De Flash Eos stempels moet u wel van nieuwe inkt voorzien omdat deze niet met een traditioneel rubberen tekstplaatje werken. Bij de Eos Flash stempels is dat na zo'n 20.000 afdrukken. (afhankelijk van uw afdruk). Bij sneldrogende inkt moet u sneller en regelmatiger bijvullen. Zie uitleg voor bijvullen inkt Flash stempels
Waarschijnlijk heeft u een nieuw stempelkussen nodig. Zie ook de vorige vraag. 
Inkt bijvullen bij de diverse Stempels;
 • Zelfinktende stempels; Colop raad dit af bij deze stempels. Dit omdat in de praktijk is gebleken dat dit niet de ideale oplossing is voor de gebruikers. Het is lastig om de juiste hoeveelheid inkt bij te vullen. Daarnaast zijn de kosten van een nieuw inktkussen gering t.o.v. een flesje inkt. Stempelkussentjes met waterhoudende inkt (zelfinktende stempels) gaan wel 5.000 afdrukken mee. Zie uitleg voor vervanging inktkussen.
 • Voor de Flash Eos stempels (20.000 afdrukken) kunt u geen nieuw inktkussentje bestellen. De Flash Eos stempels werken anders en zijn wel ingesteld op de mogelijkheid van het bijvullen van inkt. Sneldrogende inkt bij de Flash Eos stempels moet vaker worden bijgevuld afhankelijk van gebruik en de afdruk. Zie uitleg voor inkt bijvullen Flash Eos stempels.
 • Handstempels gebruiken losse inktkussens, deze moeten worden bijgevuld als u merkt dat de afdruk waziger wordt. Wij hebben daarvoor losse inkt in flesjes op de website 
 
Uw inktkussen kunt u gemakkelijk vervangen, voor nadere uitleg van de Colop stempels klik hier. 
Zelf uw tekstplaatje vervangen, voor nadere uitleg van de Colop stempels klik hier. Als u een nieuw tekstplaatje plaatst in uw stempel dan dient u ook uw inktkussentje meteen te vervangen! Dit omdat deze beide onderdelen op elkaar inslijten. 
Door het verdraaien van de datum kan het voorkomen dat de stempel opnieuw moet worden afgesteld. Dit kan door de stelschroefjes te gebruiken. In de video kunt u zien hoe dit werkt, klik voor video met uitleg 
De meeste zelfinktende stempels gebruiken rubber voor het maken van de tekstplaatjes. (Flash Eos stempels niet) Bij het productieproces wordt met een laser het overtollige rubber weggesneden waardoor de contouren zeer precies worden uitgesneden. Daarmee bereiken wij een maximale afdrukkwaliteit van uw stempel. Deze manier van productie is zeer schoon omdat het proces geen chemische stoffen nodig heeft. Met dit proces blijft tijdelijk deze geur aanwezig in de stempel. Dit verdwijnt spoedig na gebruik van de stempel.
 
 
 

D. Keuze modellen Stempels

De verschillen van deze 3 soorten stempels zijn als volgt:
 
 • Handstempels; dit zijn meestel houten stempels met een rubber tekstplaatje waarbij gebruik van een los inktkussen nodig is. Handstempels worden vaak gebruikt bij grotere formaten.
 
 • Zelfinktende stempels; deze worden het meest gebruikt en wat de naam zegt ze zijn zelfinktend. Deze stempels zijn in elke variant te koop. In het mechanisme van de stempel zit het inktkussen reeds ingebouwd. Bij elke keer dat de stempel wordt gebruikt, zal het tekstplaatje automatisch in contact komen met het inktkussentje en een perfecte afdruk worden gemaakt. De Flash Eos Stempels zijn ook zelfinktend.  
In de website van Stempel Advies kunt u een Colop stempel makkelijk vinden door ons snelzoeksysteem te gebruiken.
 • Voor tekstplaatjes en inktkussentjes gebruik het snel zoek systeem nummer 3 op de Home page.
 • Voor al onze Colop stempels gebruik snel zoek systeem nummer 4 op de Home page.  
Wij kunnen alle leverbare Colop stempels leveren. Staat een gezocht model van Colop niet op onze website dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u dan aangeven wat de kosten zijn van het door u gewilde Colop stempel model. Ga hiervoor naar het contactformulier.
U kunt meerdere dezelfde model stempels kopen met hetzelfde tekstplaatje door het gewenste aantal stempels in te geven. Ook kunt u van dezelfde stempel meerdere verschillende testplaatjes laten maken. U moet dan in de website wel per keer de gewenste stempel kiezen en steeds een ander tekstplaatje maken in de editor.  
Voor een glad oppervlak als MC papier, kunststof, hout ed. kunt u het beste gebruik maken van sneldrogende inkt. In onze Flash Eos stempels hebben wij voor alle modellen deze ook meteen in sneldrogende inkt.
Voor grotere oppervlakken kunt u het beste onze handstempels gebruiken met een los stempelkussen i.p.v. de zelfinktende stempels. 
Als u een Trodat stempel model nummer heeft kunt u in ons overzicht zien welke Colop stempel vergelijkbaar is. Zie ons overzicht.  
Colop heeft 3 soorten stempels gebaseerd op het gebruik;
 • Printer serie; deze stempels zijn voor normaal gebruik. 
 • Classic Serie; deze stempels zijn voor intensief en veelvuldig gebruik. 
 • Expert Serie;dit zijn de krachtpatsers onder de Colop stempels. Voor zwaar en intensief gebruik. Deze stempels zijn ook volledig uit metaal gemaakt.    
  
 


E. Soorten Inkt Stempels
 

Inkt op oliebasis wordt standaard gebruikt voor de Flash stempels. Groot voordeel is dat de afdruk niet beschadigd (vervaagt) kan worden door water en vocht. Voor gladde tot zeer gladde oppervlakten adviseren wij altijd on een een oliehoudende sneldrogende inkt te gebruiken.
Wij hebben losse ultra violette inkt in ons assortiment, klik hier.
Op dit moment hebben wij deze nog niet in standaard in ons assortiment. Wij kunnen wel deze inkt leveren. Ga hiervoor naar ons contactformulier. 
Voor papieren Craft zakken gebruik u het beste stempels gebruiken of losse stempelkussens met oliehoudende gewoon drogende inkt.  
 


F. Ontwerp, Editor en aanleveren bestanden 

De editor is zodanig ontworpen dat u er makkelijk mee uw tekstplaatje kan maken. Uiteraard als u moeilijkere bewerkingen wenst voor uw tekstplaatje zal u ook meer handelingen moeten uitvoeren. Om u te helpen zijn er voor elke soort stempel en bewerking(en) handleidingen op de site die u kunt raadplegen. Deze PDF handleidingen kunt u uitprinten of als een "2e scherm" naast elkaar open zetten op u beeldscherm. De handleidingen zullen altijd in een apart venster openen, zodat u gewoon kunt blijven werken in de Editor en kan wisselen tussen de schermen. U kunt zelf bepalen welke manier van werken de voorkeur heeft.  
Stempel Advies kan voor u elk ontwerp maken voor de stempel van u keuze. U kiest in de website deze optie die dan in uw winkelwagen komt te staan. Na ontvnagst van uw bestelling zal Stempel Advies contact met u opnemen om uw wensen en bv. uw logo te ontvangen. Wij maken het ontwerp voor uw tekstplaatje welke u dient goed te keuren. Daarna gaan wij over tot het fabriceren van uw stempel. Klik hier voor tekstplaatje ontwerp door Stempel Advies.  
Een eigen ontwerp kost niet meer. Indien u dat zelf aanlevert. Als u wilt dat wij het moeten doen dan vragen wij daar € 12,50 voor. Klik hier voor deze keuze.  
U kunt deze informatie inzien op de volgende pagina, Klik hier voor deze keuze.  
U kunt deze informatie inzien op de volgende pagina, Klik hier voor deze keuze.  
U kunt deze informatie inzien op de volgende pagina, Klik hier voor deze keuze.